|
Strona |
Akade
Administrator
|
Może byśmy zrobili stronę naszej parafii? Ale taką na 100%, ze wszystkimi info itp. Do tego można wrzucić forum na stronę (własnej roboty). Wiem, że to pochłonie dużo pracy i nie będzie to proste, ale myślę, że efekt by był cudny
Dlatego szukam osób, które się na tym znają i które mogły by poświęcić na to czas. Co wy na to? |
||||||||||||||
Post został pochwalony 0 razy |
xanthras
Rozmowny
|
No więc tak: ja kiedyś się zabrałem, z samą stroną nie będzie problemu, ale jedna została już stworzona. Wspólnie przez Madzie Muchę i jej Micha . Na każdym numerze gazetki parafialnej na pierwszej stronie jest adres [link widoczny dla zalogowanych] Ja akurat żadnej gazetki znaleść nie mogę ale ktoś może podać linka jak znajdzie.
Ja moge zrobić coś takiego: (wygląd ulega zmianie - kolorki i grafika, a sam układ strony taki sam jak tutaj) [link widoczny dla zalogowanych] To jest strona zrobiona przez znajomego, jednak ja zmieniłem grafikę na niej i trwało to dosłownie godzinkę wraz z produkcją. Jeśli wam odpowiada to mogę się tym zająć |
||||||||||||||
ttyna
Moderator
|
ja bym dodala jeszcze CZAT..
jeśli oczywiście jestescie wstanie... |
||||||||||||||
xanthras
Rozmowny
|
To akurat problem zbytnio nie jest, tylko musiałbym odpowiedni skrypt znaleść |
||||||||||||||||
ttyna
Moderator
|
to szukaj...
aż znajdziesz.... |
||||||||||||||
Akade
Administrator
|
Miałem na myśli stronę przeznaczoną głównie pod forum i shoutbox'a, a dopiero w drugiej kolejności dla informacji itp. Oczywiście sama strona była by tak samo rozwinięta jak forum.
A w końcu nie musi być to oficjalna strona (skoro takowa już istnieje).. |
||||||||||||||
ttyna
Moderator
|
lepiej taką pod czat
|
||||||||||||||
xanthras
Rozmowny
|
Stronka pod forum i shoutboxa? o0 To po prostu forum trzeba założyć Mam darmowy hosting, co prawda w Ameryce więc chodzi średnio, ale to najlepsza z darmowych ofert, wierzcie mi. Na forum klasowe przeszukaliśmy pół internetu w poszukiwaniu jakiejś dobrej To można zrobić tak, że się założy własne phpBB by Przemo, trochę się je wypasi dodatkami i będzie oki.
Jest też możliwość zrobienia portalu w php, który łączy informacje i forum. Jednak wtedy forum jest nieczytelne, wiem z własnego doświadczenia. Lepiej postawić osobno stronkę i osobno forum edit:
Martynka a co Ty się tak tego czata uczepiłaś? Osobiście nienawidzę czatów, jestem na nie wręcz uczulony Z powodu tzw "dzieci neostrady"" nie wiedzących co to netykieta :/ Ale możemy zrobić na quakenecie kanał IRCa |
||||||||||||||||
Post został pochwalony 0 razy Ostatnio zmieniony przez xanthras dnia Śro 18:04, 21 Cze 2006, w całości zmieniany 1 raz |
Akade
Administrator
|
To chyba bedzie najlepiej zrobić własne forum od podstaw i je tuningować.. Tak, że będzie sb itp..
|
||||||||||||||
ttyna
Moderator
|
Czy wy mnie słuchacie?
Umiecie czytać ze zrozumieniem??? CZAT!!!!!!!! |
||||||||||||||
Akade
Administrator
|
Spokojnie.. -.-
Shoutbox (sb) to czat.. -.- |
||||||||||||||
xanthras
Rozmowny
|
No o tym właśnie mówię. Tyle że z postawieniem forum jest sporo roboty, a nigdy tego nie robiłem. Ale zawsze można spróbować To ja tam coś pokombinuję, potem dam wam znać o wynikach mojej pracy |
||||||||||||||||
Akade
Administrator
|
Ok.. No to czekamy..
A ja na siga czekam.. |
||||||||||||||
xanthras
Rozmowny
|
Niedługo pod adresem [link widoczny dla zalogowanych] powinno już znaleść się forum, musze je tylko zainstalować i skonfigurować
A na siga nie mam czasu |
||||||||||||||
Tomaszek
Moderator
|
Świetny pomysł z tym nowym forum^^
|
||||||||||||||
Strona |
|